Gdzie i jak ubezpieczyć nową O2 Tour?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kris00418
    Classic
    • 2012
    • 2

Zamieszczone przez x_cite
    A to początek modów moi drodzy - już nie długo CDN....
    Ja wiem, wiem co będzie dalej :wink: ale nie powiem :diabelski_usmiech
  • PabloStocky
    Classic
    • 2010
    • 12

Witam

Niedługo czeka mnie odbiór Octavii Tour II z salonu, 1.6 mpi, z XII.2010 roku. Nie ukrywam, iż to będzie mój pierwszy własny samochód, na który bardzo ciężko pracowałem a tutaj jeszcze koszty ubezpieczenia ...

I mam teraz zapytanie do octaviuszy odnośnie ubezpieczenia samochodu:

1. Czy muszę ubezpieczać w salonie czy mogę ubezpieczyć u innego ubezpieczyciela z rynku?

2. Czy któryś z ubezpieczycieli ma dobre ceny na Octavie II Tour?

3. Czy za ubezpieczenie powiedzmy OC + AC + NNW mogę płacić w ratach, np. połowę należności w grudniu a połowę w styczniu?

Czy jest coś na co powinienem zwrócić uwagę przy ubezpieczeniu/wyborze ubezpieczyciela?

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Ten pakiet dilerki wychodzi calkiem sensownie finansowo.

Nie piszesz czy masz znizki, tak wiec jesli ich nie masz to jest on bardzo dobra koncepcja.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• marektbg
        Elegance
        • 2010
        • 861

PabloStocky a ile zaśpiewał Ci dealer za pakiet?

Komentarz

• Mr0czny
          Elegance
          • 2009
          • 948
          • Octavia III (5E3)
          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

PabloStocky, możesz ubezpieczyć obojętnie gdzie ale często w salonach maja tańsze pakiety.

W AC warto patrzeć na sposób likwidacji szkody. Czy jest kosztorysowy czy warsztatowy.

Komentarz

• PabloStocky
            Classic
            • 2010
            • 12

nie byłem wcześniej również współwłaścicielem żadnego pojazdu, więc zniżek od nikogo nie przejąłem ;(

chyba będę musiał rozejrzeć się na rynku ... pytanie tylko czy ubezpieczyciele będą mieli takie autko w cennikach ?

[ Dodano: Czw 16 Gru, 10 15:32 ]
            Zamieszczone przez Mr0czny
            PabloStocky, możesz ubezpieczyć obojętnie gdzie ale często w salonach maja tańsze pakiety.

W AC warto patrzeć na sposób likwidacji szkody. Czy jest kosztorysowy czy warsztatowy.
            A który będzie korzystniejszy przy nowym autku i dlaczego?

[ Dodano: Czw 16 Gru, 10 15:33 ]
            za pakiet coś ponad 2000 koła OC+AC, ale musiałbym się upewnić bo było to mówione w listopadzie

Komentarz

• Tichy
              Rider
              • 2010
              • 544

Zamieszczone przez PabloStocky
              nie byłem wcześniej również współwłaścicielem żadnego pojazdu, więc zniżek od nikogo nie przejąłem ;(

za pakiet coś ponad 2000 koła OC+AC, ale musiałbym się upewnić bo było to mówione w listopadzie
              Samochód o takiej wartości i to bez żadnych zniżek - zapomnij o czymś innym niż pakiet dealerski...

Komentarz

• marektbg
                Elegance
                • 2010
                • 861

Dokładnie tylko pakiet z salonu - bez żadnych zniżek wyjdzie Ci pewnie dwa razy więcej niż w salonie.
                Ja dostałem pakiet za 1390zł w Hestii. Sprawdzałem i mimo że mam max zniżki OC/AC to ciężko u normalnych ubezpieczycieli (nie directów) dostać podobna ofertę.

Komentarz

• tomikt
                  Rider
                  • 2007
                  • 391

z mojego doświadczenia wychodzi ze zawsze warto jechać do dealera auta marki którą masz.
                  octe ubezpieczam w skodzie a stare twingo w renault.
                  ech...
                  TomikT

Komentarz

• radgal
                    Drive
                    • 2010
                    • 49

Kredyt, leasing czy ubezpieczenie? Wybierz interesujące Cię rozwiązanie i sprawdź wszystkie korzyści, jakie niesie ze sobą oferta Škody.

jest promocyjny pakiet ubezpieczeniowy przy kredycie, ubezpieczyciela wybierasz sobie w salonie...

Komentarz

• zbigniew147
                      Rider
                      • 2008
                      • 482

Ja się zdecydowałem na 2 letni pakiet proponowany przez dealera. Ubezpieczycielem jest Hestia. Do wyboru miałem jeszcze Allianza ale AC było gorsze.
                      minusem jest konieczność zabulenia od razu za dwa lata.
                      Ta oferta po moich kalkulacjach była najtańsza z warunkiem że przez dwa lata będę chciał mieć OC + AC.

Komentarz

• Dig Dug
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 1306
                        • Seat

Spróbuj wykupić pakiet na dwa lata, tak jak zrobił to kolega zbigniew147, .

Przy braku zniżek na drugi rok, dowalą Ci na AC. Chyba, że nie zamierzasz ubezpieczać AC. Ja zawsze polecam znajomym co kupują nowe auto, by w pierwszym roku zawsze brali AC, bo musza nauczyć się auta, wyczuć jego reakcje. Potem mogą grać na loterii
                        Była O1 jest F2.

Komentarz

• p690
                          Ambiente
                          • 2008
                          • 216

Re: Gdzie i jak ubezpieczyć nową O2 Tour?

Witam

Niedługo czeka mnie odbiór Octavii Tour II z salonu, 1.6 mpi, z XII.2010 roku. Nie ukrywam, iż to będzie mój pierwszy własny samochód, na który bardzo ciężko pracowałem a tutaj jeszcze koszty ubezpieczenia ...

I mam teraz zapytanie do octaviuszy odnośnie ubezpieczenia samochodu:

1. Czy muszę ubezpieczać w salonie czy mogę ubezpieczyć u innego ubezpieczyciela z rynku?

2. Czy któryś z ubezpieczycieli ma dobre ceny na Octavie II Tour?

3. Czy za ubezpieczenie powiedzmy OC + AC + NNW mogę płacić w ratach, np. połowę należności w grudniu a połowę w styczniu?

Czy jest coś na co powinienem zwrócić uwagę przy ubezpieczeniu/wyborze ubezpieczyciela?
                          PabloStocky

Dla mojej czarnej zawsze biorę dealerski pakiet Generali.
                          W październiku płaciłem 1800 PLN (można płacić w dwóch ratach)

Fabka żony ma pakiet kupiony w Alianz
                          W Czerwcu żona delikatnie zachaczyła gościa na parkingu, spisała oświadczenie.
                          W ciągu tygodnia pieniądze były przelane na konto poszkodowanego

We Wrześniu padła (jak się później okazało cewka zapłonowa). Jeden telefon do Alianzu i po godzinie Fabiszon już był holowany bezpłatnie do domu.

Poprzednia Fabka była ubezpieczona w Generali.
                          Żona niestety wydachowała, ubezpieczyciel uznał szkodę całkowitą.
                          Nie było problemów w wypłatą odszkodowania.

Myślę że przed zakupem konkretnego ubezpieczenia warto sprawdzić jego warunki
                          (holowanie, auto zastępcze, wyciąganie z zaspy itp...) a nie tylko kierować się najniższą ceną.

Komentarz

• PabloStocky
                            Classic
                            • 2010
                            • 12

dzieki za mnogość odpowiedzi ... będę miał się nad czym zastanawiać

a w sumie to po prostu jutro telefon do dilera z konkretnym zapytaniem

szerokości

Komentarz

• krzysiek1974
                              Rider
                              • 2009
                              • 323

Kupując rok temu auto skorzystałem z ofert dealera (1999zł). W tym roku PZU, przy spadku wartości auta o ok. 12000 zł (wg PZU) wyliczyło mi ok. 2300 zł. Skorzystałem z oferty w Warcie za niecałe 1700 zł (w tym AC Komfort, zniesiony udział własny, Assistance Platinum czyli max). Ale ja mam max zniżni na OC i 4 lata AC bez szkód. Warta wyceniła auto o ok. 5000 zł więcej niż PZU.

Komentarz

• PabloStocky
                                Classic
                                • 2010
                                • 12

2300 zł za oc + ac + nnw + assistance (holowanie samochodu)

i co wy na to?

Komentarz

• marektbg
                                  Elegance
                                  • 2010
                                  • 861

i co wy na to?
                                  Bez zniżek nigdzie taniej nie dostaniesz

Komentarz

• blackrs
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 4826
                                    • Superb II combi (3T5)
                                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

jak na to że nie masz zniżek to dobra cena. sluchaj tam u nas w pol mocie jest taka sympatyczna pani od ubezpieczen zajedz do niej ona ci wyliczy składki w 3 czy 4 firmach i wybierzesz sobie gdzie najtaniej.
                                    skoro jeszcze nie odebrales to może zastanów sie żeby auto wziać na współwłasnośc z kims kto ma zniżki. bedziesz miał sporo taniej ja tak zrobiłem i 60% co roku na ac i oc do przodu

[ Dodano: Sob 18 Gru, 10 11:00 ]
                                    ps jak już będziesz miał tego TURA to na spota wpadaj
                                    BYŁA o1 rs
                                    BYŁA o2 1.6
                                    JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• k.julian
                                      Drive
                                      • 2010
                                      • 69

2300 zł za oc + ac + nnw + assistance (holowanie samochodu)
                                      Mi też tyle proponują u dilera - taki mają pakiet bez względu na zniżki.

Nie wiecie jakby było przy mojej zniżce 60% na OC? AC nie płace od chyba 4 lat. Czy byłoby coś taniej niż pakiet?
                                      Aktualnie Felicja 1.3,
                                      Nowa Octavia Tour 1.4 zamówiona

Komentarz

• marektbg
                                        Elegance
                                        • 2010
                                        • 861

Ja za pakiet Toura II zapłaciłem 1390zł - wygląda na to, że jak zamawia się w tej promocji -1800zł to ma się automatycznie droższe ubezpieczenie. Mi dealer najpierw proponował 2190zł za pakiet ale jak zacząłem jęczeć, że tez chcę promocję - ze względu na tą obniżke ceny Toura od początku grudnia to powiedział, że nie ma sprawy i dostałem jeszcze gratisy i 800zł zniżki na pakiecie.

Komentarz

• PabloStocky
                                          Classic
                                          • 2010
                                          • 12

@marektbg

hm ... może i ja ponarzekam troche ;/

@blackrs

auto musi być tylko na mnie, niestety współwłasność nie wchodzi w grę

wpadne jak już go trochę ogarnę
                                          a kiedy i gdzie?

Komentarz

• blackrs
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 4826
                                            • Superb II combi (3T5)
                                            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

co drugi poniedziałek o 19 zaczynamy pod mc donaldem w centrum w poście bialystok znajdziesz wiecej info
                                            BYŁA o1 rs
                                            BYŁA o2 1.6
                                            JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• PabloStocky
                                              Classic
                                              • 2010
                                              • 12

u mnie okazało się, iż dostałem ten rabat który przysługuje w związku z nową promocją (-1800) ... fakk gdybym wiedział wziąłbym ESP dodatkowo albo kurtyny ;/ grrr...

Deler zaproponował mi najtańsze ubezpieczenie w benefii za 1950,00 zł
                                              i jeszcze jakieś za 2390 zł (nie znam szczegółowych warunków)

dostałem jeszcze ale to od ubezpieczyciela rynkowego z PZU za 2750 zł

Tak oto skomentował ofertę benefi

Jak zawsze diabeł tkwi w szczegółach, ubezpieczenie nie ma wypłaty odszkodowania w przypadku szkody całkowitej, ponosi się wszelkie koszty zwiazane z holowaniem zepsutego pojazdu oraz koszty pojazdu zastępczego (w ofercie PZU jest to w standardzie - masz zagwarantowany pojazd zastępczy w razie wypadku, awarii w odległości powyżej 20 km, naprawy pojazdu na miejscu zdarzenia, nawet nocelgu czy transportu do miejsca noclegu wskutek unieruchomienia pojazdu powyżej 20 km od miejsca zamieszkania itp.). Jeszcze jedna bardzo istotna różnica tzw udział własny w szkodzie - w przypadku Benefii jeśli szkoda nie przekracza 20 % sumy ubezpieczenia czyli 20 % z 53000 to jest 10600,- zł koszty naprawy Ty ponosisz, w PZU koszty szkody sa porywane w przypadku szkody powyżej 500,- zł.
                                              Mam dla Ciebie specjalną propozycję - ponieważ jesteś nauczycielem moge zastosować zniżkę ( mam nadzieję że korzystasz z grupowego ubezpieczenia nauczycieli w PZU Życie SA ) i wówczas koszt ubezpieczenia samochodu w zależności czy chcesz aby suma ubezpieczenia była satała czy malała wraz ze zmiana wartości samochodu.

Hm... wychodzi na to, że jednak te najtańsze to nic nie obejmuje. PZU trochę jednak więcej chce.

Chyba po świetach ruszę do Warty, Alianz, Generali....

Macie może jakieś pomysły?

ze świątecznymi pozdrowieniami

Komentarz

• voytek
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 480
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Mimo, że mam maksymalne zniżki na OC i AC, to i tak taniej wyszło w pakiecie dilerskim (niewiele taniej, ale taniej).
                                                No i w pakiecie płaci się jednorazowo, nie ma możliwości rozłożenia na raty, u "tradycyjnego" ubezpieczyciela taka możliwość jest, ale przy braku zniżek wyjdzie zapewne duuużo drożej, niż w pakiecie.
                                                Pamiętaj, że auto musisz ubezpieczyć tego samego dnia, w którym je zarejestrujesz (za spóźnienie, nawet jednodniowe grozi grzywna!), warto więc rozeznanie zrobić wcześniej.

Komentarz

• machu
                                                  Ambiente
                                                  • 2010
                                                  • 147

Dzisiaj byłem w salonie oglądać Toura i Pani od ubezpieczeń zaoferowała mi pakiet z PZU za 2490zł (OC + AC + NW + Assistance Super). Nie mam żadnych zniżek.
                                                  AC zniesiony udział (płacą od 500zł), w 1 roku do wysokości ceny na fakturze(nie z wyceny eurotaxu), w kolejnych latach wg wyceny z dnia ubezpieczenia, przez 5 lat w razie napraw - części oryginalne.
                                                  Podrożało, ale czy gdzieś jest lepiej?
                                                  Sprzedam czarnulkę...
                                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1000063

Komentarz

Pracuję...